Ви зараз переглядаєте Docudays UA у Чижевського: як захиститися від свотингу

Docudays UA у Чижевського: як захиститися від свотингу

Відеоігри є популярним видом розваг серед молоді. Їм подобаються онлайн-ігри за можливість спілкуватися з іншими гравцями, які можуть знаходитись у будь-якій точці світу та бути різного віку й статі. Проте онлайн світ містить багато загроз, про які краще знати заздалегідь, аби мати можливість уберегтися від кібербулінгу, шахрайства, шантажу та хакерських атак.

На черговому засіданні кіноклубу медіапросвіти з прав людини Docudays UA, який діє у відділі обслуговування користувачів, відбувся показ фільму французького режисера Ісмаеля Жоффруа Шандуті «Пранкнули» для курсантів Донецького державного університету внутрішніх справ.

Ісмаель Жоффруа Шандуті зміг віднайти спосіб викрити такі важливі теми як питання пам’яті, віртуальності, технологій, а також вдало поєднав реальний світ з кіберпростором.

Документальний фільм «Пранкнули» розповідає про інтернет-гравців, які постраждали від свотингу – небезпечною для життя формою кібернасильства, яка завжди чатує на них під час ігор. Події фільму розгортаються через ролики на ютубі та кадри з онлайн-ігор.

Свотинг тісно пов’язаний з персональними даними, оскільки зловмисники знаходять і використовують особисту інформацію про жертву, щоб здійснити свій напад.

Курсанти активно долучилися до обговорення фільму: ділилися своїми думками та враженнями, обговорили питання кібернасильства.

Запрошені експерти: начальник відділу зв’язків з громадськістю Оксана Білоброва, інспектори Управління патрульної поліції Галина Ніколаєва та Владислав Петух розповіли учасникам засідання про види кібербулінгу, відповідальне ставлення до інформації, важливість цифрової гігієни. Вони також надали поради, як не стати жертвами кіберзлочинців та як захистити свої персональні дані від зловмисників.

Тож намагайтесь бути менш активними в соціальних мережах, не розміщуйте особисті дані у відкритому доступі в інтернеті, не проходьте сумнівні соціальні опитування та ін. Бережіть себе!

#docuclub

Залишити відповідь