Ви зараз переглядаєте Світ емоцій і почуттів

Світ емоцій і почуттів

У відділі мистецтв бібліотеки Чижевського відбулась музична імпреза для батьків і вихованців дитячих будинків сімейного типу. Зустріч пройшла в рамках Батьківського клубу за темою «Світ емоцій і почуттів».

До цього світу гостей бібліотеки повели викладачі та студенти музичного фахового коледжу з чудовою програмою творів українських та зарубіжних композиторів.

Музика надихає і відкриває найтонші нюанси людських емоцій і почуттів, тому почався концерт з прекрасної вічної класики – «Полонеза» польського композитора Фредеріка Шопена. Це танець-хода, яким раніше урочисто розпочинали бали. Майстерно і емоційно його виконала на фортепіано студентка музичного коледжу – Катерина Цвілюк.

Пристрасно та яскраво у виконанні Володимира Манько прозвучала п’єса аргентинського композитора ХХ століття Фернандо Бустаманте «Міссіонеро». Музику для гітари американського композитора Августина Барріоса «Собор» виконав Артур Тарасенко. Потім щемливо звучали прелюдії українського композитора Василя Барвінського – людини з ніжною душею і незламним духом. Виконали його твори – Анастасія Токарєва і Денис Чуб. Українська бандура співала в руках юних бандуристок – Аеліти Зіборової та Наталії Гожуловської. Вони виконали твори кропивницької композиторки Марини Долгіх «Вальс-загадка» і «Капричіо».

На завершення програми прозвучала джазова композиція у виконанні автора Михайла Горгули, що додало зустрічі особливого легкого позитивного настрою. Стильний ведучий цього дійства Тимофій Канарян всім побажав гарного дня і жити в світлі позитивних емоцій і теплих почуттів.

Такі зустрічі є своєрідною арт-терапією в непростий для нашої країни час. Гармонія музики позитивно впливає на оздоровлення організму людини і допомагає психологічно відновлюватись батькам та дітям.

Такі заходи є традиційними для нашої бібліотеки. Засідання клубу відбулося у межах проєкту «Швидке реагування в Кіровоградській області для задоволення потреб дітей та їхніх опікунів, у тому числі внутрішньо переміщених осіб, які постраждали внаслідок війни в Україні», що реалізується Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) у партнерстві з Благодійним фондом «Безпечне майбутнє».

Запрошуємо на чергове засідання Батьківського клубу!

#Спільно

Залишити відповідь