Ви зараз переглядаєте Як у бібліотеці ламали стереотипи і формували нову свідомість

Як у бібліотеці ламали стереотипи і формували нову свідомість

Скільки сил потрібно людині у ХХІ столітті, щоб здолати стереотипи і реалізувати свою мрію? А може, немає проблем гендерної нерівності чи реалізації своїх прав? Над цими питаннями розмірковували студенти будівельного коледжу.

Сьогодні, 16 березня, вони були учасниками засідання клубу документального кіно про права людини Docudays UA.

Хлопці і дівчата разом дивились стрічку режисерки з Нідерландів Астрід Буссінк «Джованні та балет на воді». Авторка фільму розповідає історію десятирічного хлопчика Джованні, який мріє взяти участь у чемпіонаті Нідерландів із синхронного плавання. Небагато людей з розумінням ставляться до бажання хлопчика займатися дівчачим видом спорту. Але Джованні вперто йде до своєї мрії, проявляючи силу духу і віру в себе.

Стрічка підіймає проблеми гендерних стереотипів, самосвідомості, протидії булінгу. Дівчата та хлопці висловлювали свої думки, давали оцінку діям героїв фільму. Розібратися в цих питаннях їм допомагали фахівці Регіонального центру безоплатної вторинної правової допомоги та представники поліції.

Вже шість років обласна наукова універсальна бібліотека імені Дмитра Чижевського є учасником програми Bibliomist «Кіноклуб Docudays UA в бібліотеці». Відвідувачі клубу мають унікальну можливість дивитися фільми з колекції Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA, а потім у цікавому оточенні обговорити питання, які підіймають кінотвори.

Лариса Семенова,
відділ соціокультурної діяльності

Залишити відповідь