Ви зараз переглядаєте «Сестрині секрети» Вікторії Семененко

«Сестрині секрети» Вікторії Семененко

В останній день березня у відділі краєзнавства Обласної універсальної наукової бібліотеки імені Дмитра Чижевського кропивницька письменниця та журналістка Вікторія Семененко презентувала свою п’яту книгу – «Сестрині секрети».

Про свій шлях в письменництво, про магію створення книги «Сестрині секрети», про видавництво під час війни, чому так важливо писати навіть тоді, коли хочеться мовчати, розповіла Вікторія Семененко під час презентації.

Вікторія закінчила маловисківську школу, потім навчалася у Київському міжнародному університеті розвитку людини «Україна» за спеціальністю «Видавнича справа та редагування». Працювала журналісткою та головною редакторкою в районній газеті «Зоря». Друкувалася в «Маловисківських вістях», «Кіровоградській правді», «Народному слові». Вона співавторка збірки успішних історій про учасників АТО «Сила життя», збірки соціальних історій «Парасолька», співавторка книги «Непереможені», збірки «Він. Вона і ВІЛ», авторка книг «Вона першою все сказала», «Така як є», «Сильна дівчинка», «Назавжди», «Сестрині секрети», а ще мама двох чарівних донечок.

«Я давно мріяла видати власну книгу. Мабуть, ще зі школи, коли тільки почала писати художні історії. Відтоді тексти писала завжди, майже щодня, особливо після школи. Так налаштовувала себе виписуватися. І пізніше в редакції, на заходах, на відпочинку», – розповіла письменниця.

Історію створення книги «Сестрині секрети» авторка прокоментувала так: «Зараз, коли у країні війна, я зібрала свої сили і наважилася видати цю книгу. У першу чергу, це стало можливим завдяки нашим Воїнам Світла, які щодня тримають над нами небо і дають змогу ходити містом, зустрічатися і спокійно зустрічати світанок. Ще у далекому 2019 році я відкрила вордівський документ і почала писати, одне речення, два, три, текст полився, як запашний чай у горнятко, і буквально за декілька днів вийшла ідеальна книга, яка потім не потребувала доопрацювання».

Головні герої книги – три сестри, одна з яких пересувається на інвалідному візку. За традицією, всі вони збираються влітку в селі. Це книга про перші дівочі уявлення про кохання і про сприйняття навколишнього світу через власні переживання і проблеми.

Нова книга авторки розрахована на читача підліткового віку. Книга має соціальну складову, адже авторка намагається крізь тексти звернути увагу на важливі теми. Легко читається і занурює у важливі теми, зокрема тему інвалідності.

«Проблема інвалідності може стосуватися кожного. І мені важливо, щоб будь-яка дівчинка розуміла, що ця проблема може статися з будь-ким», – пояснила Вікторія.

На свій ФБ-сторінці Вікторія написала про п’ять відвертих фактів про книгу «Сестрині секрети»: перша назва книги – «Сестрине літо»; рукопис пролежав у видавництві два роки поки вона не видала його самостійно; книгу писали удвох – авторка була вагітна меншою донькою; написала її за три дні; на першій презентації було майже пів сотні гостей.

Було цікаво послухати не тільки про ідею написання нової книги, а й створення її обкладинки, адже, як вважає письменниця, вона повинна, як магніт, притягувати читачів.

Вікторія Семененко на своїй ФБ-сторінці оголосила конкурс фото для дівчат на обкладинку і отримала багато пропозицій – понад 50 претенденток.

«Складно було обрати. Оскільки я автор книги, то знаю кожну героїню, який характер вкладала у неї, як вона зовнішньо виглядає. Саме цими критеріями керувалася, коли обирала», – розповіла Вікторія.

Під час зустрічі читачі мали змогу поспілкуватися з письменницею, придбати книгу з автографом та зробити фото на згадку. Час пролетів непомітно, залишивши позитивні емоції та приємні спогади.

Завершенням зустрічі став приємний музичний подарунок від дівчат з Кропивницького фахового музичного коледжу – Олени Сліпченко, Ірини Левченко та Анастасії Ксенженко, які виконали твори українських та зарубіжних композиторів.

Презентацію книги Вікторії Семененко «Сестрині секрети» можна подивитися на бібліотечній сторінці в YouTube за посиланням https://www.youtube.com/watch?v=UBXBkYL7F9M .

Залишити відповідь