Ви зараз переглядаєте Сенси, які нас єднають

Сенси, які нас єднають

Радіодиктант національної єдності писали кропивничани та гості міста в День української писемності та мови в Обласній універсальній науковій бібліотеці імені Дмитра Чижевського.

Зазначимо, що вперше Радіодиктант національної єдності українці писали у 2000 році. І вже тоді тисячі людей по всій країні приєднались до акції, щоб продемонструвати любов та пошану до рідної мови.

Створила текст цьогорічного радіодиктанту українська письменниця та режисера, членкиня українського ПЕН Ірина Цілик, читала народна артистка, Героїня України Ада Роговцева.

Присвячений він був Дому. Саме так, з великої літери. Бо у кожного він свій, неповторний. У когось старий, скрипучий, з «сумним духом книжкових полиць», а в когось новий, наповнений запахами лаку і фарб… був колись. Сьогодні для більшості з нас, права авторка, дім «із заклеєними навхрест шибками» «намагається бути фортецею», та, на жаль, для багатьох стиснувся до розмірів валізи. Але Дім, наша Україна, єдиний для всіх, бо це «місце сили і пам’яті роду».

«Ми дуже раді були прийняти в наших затишних залах усіх охочих взяти участь у написанні диктанту. Нікого не потрібно переконувати, що мова – наша зброя, і воювати на мовному фронті так само важливо, як і на полі бою. Думаю, проведення в бібліотеці загальноукраїнського мовного флешмобу стане нашою доброю традицією», – зазначила директор бібліотеки, заслужений працівник культури Валентина Животовська.

З нагоди Всеукраїнського дня працівників культури та майстрів народного мистецтва від обласної військової адміністрації книгозбірня отримала величезний книжковий подарунок та подяку колективу за значний внесок у розвиток національної культури і мистецтв, вагомі творчі здобутки і професійну майстерність. Обласна рада грамотами відзначила кращих працівниць бібліотеки Чижевського.

Залишити відповідь