Ви зараз переглядаєте Шевченко – творець українського модерну

Шевченко – творець українського модерну

Березень щороку для українців по всьому світу знаменний шевченківськими днями. Сучасне й майбутнє України, як і минуле, важко уявити без Тараса Григоровича Шевченка, без духовної сили його поетичного слова. Шевченко є національним символом українського народу.

У 210-у річницю від дня народження Кобзаря обласна бібліотека імені Дмитра Чижевського зібрала велелюдну залу лідерів учнівського самоврядування і вихованців гуртків національно-патріотичного виховання «Захисники Кропивницького» на захід «Шевченко та формування модерної української нації». Партнерами виступили управління освіти Кропивницької міської ради та Центр національно-патріотичного виховання, туризму і краєзнавства учнівської молоді «Інгульська Січ».

Спікерами на зустрічі були: Артем Безшкуренко, завідувач Регіонального центру наукових історико-краєзнавчих досліджень; Сергій Мілютін, старший науковий співробітник Кіровоградського обласного краєзнавчого музею; Дарина Третяк, старша наукова співробітниця Регіонального центру наукових історико-краєзнавчих досліджень; Богдана Бабенко, завідувачка Меморіального музею М.Л. Кропивницького.

Майбутнім захисникам цікаво було почути про вплив творчості Шевченка на формування національної свідомості та розбудову модерної української нації, що від 1861 року по сьогоднішній день виповнена і натхненна Тарасовим духом. На завершення заходу учасники позмагалися у вікторині на знання життєвого і творчого шляху Кобзаря та увічнення пам’яті видатного українського поета.

Відео заходу можна переглянути за посиланням.

Залишити відповідь