Ви зараз переглядаєте Шанс на нове життя

Шанс на нове життя

8 листопада у відділі обслуговування користувачів бібліотеки Чижевського відбулося чергове засідання кіноклубу з прав людини Docudays UA за участі курсантів Донецького державного університету внутрішніх справ.

Для перегляду та обговорення було обрано номіновану на «Оскар» документальну короткометражну стрічку польського режисера Міхала Щесняка «Точка відліку», яка побачила світ у 2014 році. Це розповідь про злочин і покарання, про боязнь свободи і про те, до чого вона призводить.

Фільм знайомить глядача із молодою дівчиною Аннетою Чешлік, яка потрапила за грати. Відбуваючи свій термін, вона починає працювати доглядальницею в будинку для людей похилого віку. Спілкуючись зі своєю підопічною Геленою, героїня усвідомлює, скільки всього у неї є в житті, і починає вірити в себе. Але життя вже готує для неї нове важке випробування, в якому їй допоможе пані Гелена.

Курсанти активно долучилися до обговорення фільму: ділилися своїми думками щодо його назви. Говорили про почуття Аннети перед звільненням, як змінили дівчину роки в’язниці, як пройде її ресоціалізація – відновлення засудженого в соціальному статусі повноправного члена суспільства.

Кожна людина має право на життя, свободу і особисту недоторканність. Захист цих прав є основою вільного демократичного суспільства.

Залишити відповідь