Ви зараз переглядаєте Розмови про літературу

Розмови про літературу

В обласній універсальній науковій бібліотеці імені Дмитра Чижевського розпочався новий проєкт «Розмови про літературу із Сергієм Михидою».

Зустріч провів доктор філологічних наук, професор Центральноукраїнського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка – Михида Сергій Павлович. Професор неодноразово наголосив на важливості вивчення української літератури. Адже саме вона прищеплює любов до мови, доносить до читача інформацію про своєрідність традицій, звичаїв та культури нашого народу. Художня література досить часто залучається на уроках історії та допомагає учням формувати яскраві образи минулого та конкретизувати історичний матеріал. Напевно всі помічали, що читаючи історичний твір ми ніби «переміщаємося» в ті події, що описує автор. Велику роль тут відіграють портретні описи та відтворення колоритних подій.

Формат вільного спілкування спрямований розвинути уявлення учасників про українську літературу. Адже спілкуючись українською мовою ми вдосконалюємо свої знання, поповнюємо словниковий запас.

Відео заходу можете переглянути за посиланням: https://www.youtube.com/watch?v=1dyDx0oBRPU

«Розмови про літературу із Сергієм Михидою» будуть проходити щочетверга о 15.00. На наступну зустріч доктор філологічних наук рекомендує прочитати новелу «Момент» Володимира Винниченка.

Запрошуємо усіх бажаючих, хто хоче покращити свій рівень володіння державною мовою. Вхід за читацькими квитками!

Залишити відповідь