Ви зараз переглядаєте Родинний клуб у Чижевського

Родинний клуб у Чижевського

У бібліотеці Чижевського відкрився Родинний клуб – місце, де панує особлива атмосфера тепла та затишку, де лунають Пісня та Казка, де цікаво і комфортно дітям та їх батькам.

Кожному в дитинстві тато чи мама, бабуся чи дідусь читали книжки. І спогади про це завжди викликають посмішку. Такі ж добрі емоції відчували дівчатка та хлопчики, мами і тата, які завітали до Родинного клубу, де майстри слова Дарія та Євген Скрипники читали казку Надії Гармазій «Марго та Єдиноріг, що жив у буфеті».

Затишно влаштуватися та слухати книгу – це задоволення. І воно в сто разів більше, коли книгу читають професійні актори. Історія починає переливатися яскравішими фарбами, ніж коли читаєш мовчки. Таке задоволення подарували першим учасникам проєкту «Книга + Театр = Бібліотека» актори театру Кропивницького.

Вони настільки майстерно читали казку, що послухати її прийшов і наш бібліокотик Афоня. Йому дуже сподобалось, як Марго з Єдинорогом перемогли Невірію. В гості до Родинного клубу також завітав художник і музикант Олександр Кірьянов, який спеціально для читань склав чудову пісеньку про єдинорога. Її дівчатка та хлопчики швидко вивчили та із задоволенням підспівували. А потім, натхненні казкою, вони робили листівки з єдинорогами.

Авторка казки Надія Гармазій подякувала бібліотеці Чижевського за запрошення взяти участь в проєкті, та акторам за майстерне прочитання.

«Мені як авторці книги було дуже по-особливому сприймати цей проєкт, оскільки, коли я приходжу до зали і презентую книгу, то це відбувається інакше. А коли ти чуєш, як твоя історія оживає на професійному рівні, то історія сприймається по-іншому. Думаю, що бібліотека зробила добру справу, коли започаткувала цей проєкт. Моєю книгою відкрилася серія цих читань», – розповіла письменниця в інтерв’ю журналістам.

«Ми наполегливо працюємо над тим, щоб бібліотека була мультикультурним центром, в якому кожний – дорослий і маленький – знайде щось для себе корисне, цікаве і надихаюче. В сьогоднішній важкий час, на моє переконання, особливо важливо об’єднуватись, підтримувати один одного і дарувати любов дітям», – зазначила директор книгозбірні Валентина Животовська.

Зовсім скоро відбудеться нова зустріч в Родинному клубі. Дарія та Євген читатимуть казки Дональда Біссета, в яких герої перемагають вреднюг з іменами Неможна, Несмій і Соромся.

Запрошуємо до Родинного клубу. Слідкуйте за анонсами.

Залишити відповідь