Ви зараз переглядаєте Різдвяні казки Максима Брички

Різдвяні казки Максима Брички

У Родинному просторі бібліотеки Чижевського відбулася зустріч з молодим, але вже відомим кропивницьким письменником Максимом Бричкою. На неї завітали родини з Кропивницького та батьки з дітьми, що переселились до нашого міста з прифронтових зон та тимчасово окупованих територій.

Максим Бричка читав власні різдвяні казки «Крамниця Пана Світляка», «Про Ведмедика, який так і не ліг спати» та містичну, наповнену міфічними істотами казку «Про Мирона Обіжисвіта та рогатого чорта, або Страшна хата і білий янгол». Харизматичний автор вразив малих і дорослих своєю артистичністю і вмінням перевтілюватись у літературних героїв.

«У ХХІ столітті, де дитина живе лишень у віртуальному світі, казка має посісти чільне місце. Коли я був ще зовсім малим, то ріс серед Колобка, Лисички та Журавля, Пана Коцького та інших героїв. Усі ці історії я чув удома, коли батьки, дідусі чи бабусі читали мені або переповідали ці надзвичайні пригоди. Я впевнений, що якби не казковий світ, який відкрився мені в дитинстві – я б ніколи не став писати», – зізнався Максим.

На завершення зустрічі був ще один сюрприз для малих слухачів – різдвяні подарунки зі смаколиками та цукерками.

Залишити відповідь