Ви зараз переглядаєте Сила вогню і одвічність глини: дивосвіт авторської кераміки

Сила вогню і одвічність глини: дивосвіт авторської кераміки

В обласній універсальній науковій бібліотеці імені Дмитра Чижевського, у відділі мистецтв, відкрилась яскрава і надихаюча виставка художниці-керамістки Лариси Кулініч та її учнів «Миттєвості: ретроспективні спогади про кераміку і учнів».

Лариса Олександрівна не просто митець. Вона наполегливий дослідник, який багато років скрупульозно збирає та пізнає теорію й практику традиційного гончарства і навчає народному мистецтву своїх учнів.

Майстриня презентувала роботи, виконані в гончарських техніках ліплення, лощення, вощення та інших. Традиційні куманці, волики, баранці були представлені в авторській інтерпретації і набули сучасного бачення. Особливу атмосферу заходу подарував живий вогонь керамічного дерева «Народження мрій». Гості із задоволенням розглядали експонати, ділилися враженнями, грали в асоціації та дякували пані Ларисі та бібліотеці за подаровані миттєвості безтурботності та краси.

Запрошуємо всіх шанувальників прекрасного до бібліотеки Чижевського переглянути виставку і отримати емоційну і естетичну насолоду.

Лариса Яворська,
відділ мистецтв

Залишити відповідь