Ви зараз переглядаєте Пейзажі, які легко «впізнаються»

Пейзажі, які легко «впізнаються»

У відділі краєзнавства обласної універсальної наукової бібліотеки імені Дмитра Чижевського відкрилася виставка художника Ростислава Климишина «Відбиток часу в картинах Ростислава Климишина».

Цього року художник святкує ювілей – 70-річчя, тож вирішив поділитися своїм відчуттям краси з шанувальниками образотворчого мистецтва.

Художник представив більше тридцяти робіт, виконаних у техніці олійного живопису. Серед картин рідної природи – нічні та вранішні пейзажі, весняні й осінні замальовки, гори, море. Художника вабить природа, що змінюється: ніч перетікає у ранок, ранок – у день, день у ніч, літо – в осінь. Прагнучи зрозуміти плин простору і часу, він ніби натискає стоп-кадр і запрошує глядача до замилування, до захвату, до роздумів, до умиротворення перед вічністю. Пейзажі художника реалістичні і водночас романтичні, вони ніби легко впізнаються і водночас манять якоюсь загадкою.

Привітати художника з відкриттям виставки завітали настоятель храму св. Володимира – отець Йосип, колектив «Творчих аматорів Кропивницького», представники Великосеверинівської громади, члени клубу народних ремесел «Ниточка», громадської організації «Об’єднання болгар «Нашите Хора», письменники, музиканти, друзі, родичі, знайомі.

Подарунком для митця було вітання від бандуристок із музичної школи № 3 – Катерини Тертичної і Юліани Гудименко.

Завершилася презентація мініконцертом до якого приєднався і Ростислав Климишин.

Запрошуємо до перегляду виставки.

Триватиме виставка протягом місяця.

Вхід за читацькими квитками.

Залишити відповідь