Ви зараз переглядаєте Пізнавально-освітні збори гуртківців у бібліотеці – це круто!

Пізнавально-освітні збори гуртківців у бібліотеці – це круто!

Бібліотека імені Чижевського має широке коло друзів і партнерів, завжди підтримує різноманітні культурні ініціативи та сприяє проведенню спільних заходів.

От і цього разу у партнерстві з Центром науково-технічної творчості «Каскад» («Інгульська Січ») на базі бібліотеки відбулися міські навчально-тренувальні збори для вихованців гуртків національно-патріотичного спрямування міста середньої вікової ланки «Захисники Кропивницького. Ліга справедливості».

Для учасників вишколу педагоги центру Валентин Вовк та Артем Безшкуренко з нагоди 85-ї річниці від дати утворення Кіровоградської області підготували пізнавальні лекції з історії нашого краю. Фахівці бібліотеки провели для гуртківців цікаву та насичену екскурсійну програму, під час якої запрошені познайомилися з туристичними магнітами Кіровоградщини, мистецьким арсеналом бібліотеки, різноманіттям книг іноземними мовами. Підлітки були в захваті від «витівок» запрограмованих роботів й креативної фотозони в стилі творів про Гаррі Поттера. Вихованці гуртків перевірили свої знання з анатомії та охорони здоров’я, відчули на дотик рельєфно-крапковий шрифт в книгах шрифтом Брайля для людей з порушеннями зору.

Приємно усвідомлювати, що на сьогодні бібліотека є спільнототворчим місцем зустрічей, спілкування, обміну досвідом, культурно-просвітницьким центром для місцевої громади, зокрема й у напрямку національно-патріотичного виховання молоді.

Залишити відповідь