Ви зараз переглядаєте Автопортрет в манері Пікассо

Автопортрет в манері Пікассо

19 березня 2021 року у відділі мистецтв ОУНБ ім. Д.І. Чижевського в рамках просвітницької програми, розробленої на основі художньої виставки «Дзеркало самотності. Виставка автопортретів», відбувся майстер-клас «Автопортрет в манері Пікассо». Автор майстер-класу – художниця Ірина Зантарія, відома в нашому місті своїми художніми експериментальними практиками з дітьми.

На майстер-клас були запрошені учні дитячої школи мистецтв міста Кропивницького (селище Нове), викладачка Ольга Краснопольська. У творчій співдружності художниці налаштовували дітей зрозуміти творчу манеру великого Пабло Пікассо. Практик з великим досвідом, Зантарія Ірина Михайлівна покроково провела учасників майстер-класу від ідеї до втілення власного творчого задуму. У суцільній тиші підлітки зосереджено та натхненно виконували завдання.

Цікавою була розповідь про самого художника Пабло Пікассо, його натуру та естетичні принципи майстра.

Готуючись до загального фото з портретами, учасники майстер-класу уважно розглядали та обговорювали роботи один одного.

На завершення завідувачка відділу Світлана Ушакова провела оглядову екскурсію по виставці «Дзеркало самотності. Виставка автопортретів».

А в понеділок, 22 березня 2021 року, Ірина Михайлівна завітала до відділу мистецтв зі своїми студентами на виставку «Дзеркало самотності. Виставка автопортретів», щоб обговорити з майбутніми художниками представлену експозицію.

Тетяна Познякова,
бібліотекарка відділу мистецтв

Залишити відповідь