Ви зараз переглядаєте Інформаційна платформа з питань праці: як запобігти виробничому травматизму при падіннях

Інформаційна платформа з питань праці: як запобігти виробничому травматизму при падіннях

Професійні захворювання і травми на виробництві – прикрі явища і велике горе, бо призводять до непоправного – втрати здоров’я, а іноді й життя працівника. Особливо небезпечними є роботи на висоті. Запобігти такому виду травмування складно, але мінімізувати небезпечні фактори та ризики можливо.

Про це говорили під час лекції «Заходи попередження виробничого травматизму», яка відбулася у відділі документів з економічних, технічних та природничих наук бібліотеки Чижевського в рамках проєкту «Інформаційна платформа з питань праці».

Консультацію щодо безпеки під час робіт на висоті надала заступниця начальника управління – начальниця відділу з питань безпеки праці управління інспекційної діяльності у Кіровоградській області Південно-Східного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці Ірина Чирва.

Основними причинами падіння з висоти є необачність та необережність самих працівників, недотримання вимог особистої безпеки, брак контролю з боку керівників робіт і працедавців. Про це свідчить, за словами фахівчині, аналіз рівня виробничого травматизму та професійних захворювань у Кіровоградській області.

Фахівчиня розповіла учасникам заходу про знаки безпеки, використання спеціальних засобів індивідуального захисту та про деякі аспекти розслідування нещасних випадків на виробництві, пов’язаних з роботами на висоті.

Присутні мали змогу ознайомитися з виставкою літератури «На допомогу фахівцям».

Переглянути відео заходу можна на YouTube-каналі бібліотеки за посиланням https://www.youtube.com/watch?v=nFAbPbQo8aM.

Залишити відповідь