Ви зараз переглядаєте Світло «Олександрійського маяка»

Світло «Олександрійського маяка»

Новий літературно-мистецький альманах «Олександрійський маяк» презентували в Обласній універсальній науковій бібліотеці імені Дмитра Чижевського.

«Олександрійський маяк» – це збірка сучасних поетичних та прозових творів українською мовою та україномовних перекладів.

Тематика творів: філософські роздуми на тему війни та миру, життя та смерті, часу, простору та місця людини у цьому світі, українського побуту, української та китайської пейзажної і соціальної лірики, значення та роль поезії у житті людини, значення та вплив таких важливих процесів, як політика і економіка, геополітика на життя пересічних громадян, важливість діяльності кожної окремої людини та вплив цього фактору на життя інших особистостей у соціумі тощо.

Мета, яку поставили перед собою засновниця та упорядниця часопису молода письменниця Аліна Шевченко і редактор Володимир Яремчук – об’єднати майстрів поетичного слова нашої багатої талантами Олександрійщини.

До другого випуску альманаху увійшли твори понад 50 авторів.

З вітальним словом до гостей заходу звернувся письменник, член редакційної колегії альманаху Олександр Косенко. Читали поезії члени творчого об’єднання «Вітрила» Олена Надутенко, Анатолій Каретний, Ірина Кінша. Доречні поради щодо оформлення альманаху висловивдиректор поліграфічного центру «Код» Віктор Лисенко. Поділився власними враженнями щодо змісту альманаху письменник, засновник літературного журналу «Сівач» Станіслав Новицький. Привітала засновницю альманаху голова обласної організації НСПУ Надія Гармазій. Музичною родзинкою заходу став виступ художника і музиканта Олександра Кір’янова.

Залишити відповідь