Ви зараз переглядаєте Школа досвідченого споживача: як змінились правила побутового обслуговування населення

Школа досвідченого споживача: як змінились правила побутового обслуговування населення

Нещодавно у відділі документів з економічних, технічних та природничих наук відбулося перше в цьому році засідання в «Школі досвідченого споживача». Темою обговорення стали оновлені правила побутового обслуговування населення.

Про них розповіла фахівчиня Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області – начальниця відділу контролю у сфері торгівлі, робіт та послуг управління захисту прав споживачів та контролю за регульованими цінами Лілія Буднікова.

Вона зосередила увагу на розширенні переліку обов’язків виконавця послуг, зокрема на необхідності використання електронних платіжних засобів під час розрахунків за надані послуги та спілкуванні зі споживачами державною мовою.

Далі розмова торкнулася особливостей надання окремих видів послуг, таких як ремонт та пошиття взуття, швейних, хутряних виробів, виробів із шкіри та трикотажу; хімічного чищення чи фарбування речей; ремонту побутової техніки; ремонту та виготовлення меблів; послуг перукаря тощо.

Особливу увагу фахівчиня звернула на обов’язкову видачу розрахункових документів та обов’язкове зазначення зносу виробу, який здається в ремонт.

Свій виступ пані Лілія доповнила конкретними прикладами звернень громадян до управління за роз’ясненнями спірних питань та надала присутнім практичні поради.

Учасники заходу, а це були викладачі, студенти Кропивницького професійного ліцею сфери послуг і торгівлі та користувачі бібліотеки, взяли активну участь в обговоренні актуальної теми.

Детальніше про зустріч ви можете дізнатися, переглянувши запис заходу на бібліотечному YouTube-каналі за посиланням: https://www.youtube.com/watch?v=JnI3brmyuOY&t=67s.

Залишити відповідь