Ви зараз переглядаєте Ні – торгівлі людьми!

Ні – торгівлі людьми!

30 липня – Всесвітній день протидії торгівлі людьми.

Торгівля людьми – це форма сучасного рабства та порушення прав людини. В цей день необхідно підвищувати рівень поінформованості громадян стосовно таких злочинних дій. Бібліотека Чижевського не стоїть осторонь від вирішення глобальної проблеми торгівлі людьми. Тож, 29 липня на прибудинковій території головної книгозбірні області відбулась інформаційно-просвітницька вулична акція «Ні – торгівлі людьми». Підготували і провели захід працівники відділу документів з економічних, технічних та природничих наук і відділу обслуговування користувачів.

У рамках акції для кропивничан та гостей міста презентували добірку літератури з актуальної тематики, провели вікторину «Правда чи фейк» та бліц-опитування «Що ви знаєте про запобігання торгівлі людьми». Перехожі: молодь, люди середнього та старшого віку охоче відповідали на питання: чи існує ризик потрапити у тенета работоргівців, які найпоширеніші форми торгівлі людьми, чи згодні вони із твердженням, що тільки малоосвічені, наївні люди можуть стати жертвами торгівлі людьми і чи знають, куди звертатися за допомогою, якщо ви, або ваші близькі потрапили у важку ситуацію за кордоном.

В опитуванні взяли участь 50 осіб. Опитування показало: більшість респондентів згодні з тим, що існує ризик потрапити в рабство (так – 88%, ні – 12%). Найпоширеніші форми торгівлі людьми – це сексуальне рабство та трудова експлуатація – 70%, інші форми – 30%. Жертвами торгівлі людьми можуть стати будь-які люди, незалежно від освіти та соціального статусу ( так – 28%, ні – 72%). На останнє питання перехожі відповіли таким чином: 80% знають, куди звертатись за допомогою, 20% не знають.

Учасникам акції надавалась корисна інформація з питань протидії торгівлі людьми, роздавались буклети, інформаційні роздруківки-поради та застереження – як не потрапити в оману та не стати жертвою, куди звертатися за допомогою, якщо така скрутна ситуація все ж таки сталася.

Щороку правоохоронні органи та громадські організації виявляють в Україні все більше осіб, які постраждали від торгівлі людьми. Отже, будьте уважними та обережними, не ведіться на пропозиції шахраїв. Якщо плануєте виїхати за кордон, подбайте про свої права та безпеку.

Залишити відповідь