Ви зараз переглядаєте «Настане день…» з Віктором Коваленком

«Настане день…» з Віктором Коваленком

«Я дуже-дуже радий бути сьогодні тут разом з вами і маю для себе за честь представляти в славному Кропивницькому своє рідне місто, бойову Баштанку, а також нескорене місто-герой Миколаїв!» – такими словами розпочалася зустріч з поетом-піснярем Віктором Коваленком, яка відбулася минулого вівторка в бібліотеці Чижевського.

Віктор Коваленко родом з міста Баштанка Миколаївської області. Через воєнну російську агресією був вимушений покинути рідний дім та переїхати до Кропивницького.

На культурних теренах Миколаївщини ім’я музиканта, поета, барда добре відоме. Віктор Георгійович – талановита неординарна особистість, людина, несамовито закохана в свій рідний край. Його творчість належить як Баштанці, так і Миколаєву. Він є активним учасником нашого Всеукраїнського фестивалю-конкурсу вокально-хорового мистецтва «Калиновий спів», членом Національної спілки журналістів України, членом спілки композиторів Миколаївщини, засновником та координатором клубу «Баштанські барди», володарем 4 пісенних гран-прі. А ще він – автор гімну Баштанки та блогер.

Вірші поета-пісняра різнопланові, присвячені рідному місту, батькам і сім’ї, захисникам України та вірним друзям. Багато віршів автора стали відомими піснями й зажили своїм власним пісенним життям.

У ході зустрічі пан Віктор розповів про свою участь у соціокультурних проєктах. Зокрема, про авторську програму, яка реалізувалась цього року в Миколаєві і мала назву «Предноворічний місяць», про участь в благодійній акції «Діти – захисникам!» та презентації програми «Настане день…» у обласній бібліотеці Рівного.

Під час творчої зустрічі прозвучали пісні у авторському виконанні «Фестивальна», «Добрий вечір, зелена діброва», «Настане день», «За світ встали козаченьки», пісня «Зимовий малюнок», присвячена Дмитру Креміню. Завершилася зустріч спільним виконанням неофіційного гімну нашої країни, написаному Тарасом Петриненком, – «Україна».

Відео зустрічі можна подивитись на бібліотечному каналі YouTube за посиланням https://www.youtube.com/watch?v=qyB1AciMY8E.

Залишити відповідь