Ви зараз переглядаєте Наші діти: від харизматичних котиків до двоногої загадки

Наші діти: від харизматичних котиків до двоногої загадки

Три роки тому бібліотека Чижевського започаткувала великий благодійний проєкт «Наші діти». В центрі його уваги – діти-сироти, діти з багатодітних родин та дитячих будинків сімейного типу, для яких бібліотека відкриває безмежний і прекрасний світ пізнання і творчості.

Днями до книгозбірні завітала велика родина Дівнич, яка переїхала до Кропивницького з окупованих територій. Знайомство з бібліотекою почалося з веселого майстер-класу «Харизматичні котики». Створивши їх, дівчата та хлопці переключилися на чудові живописні та керамічні виставки, представлені у відділі мистецтв, познайомилися з картою фортеці святої Єлисавети і послухали «голос» станційного дзвону, який більше ста років тому сповіщав містян про прибуття потягу.

Справжньою пригодою стала подорож бібліотечним книгосховищем – цілим підземним таємничим світом з лабіринтами стелажів і тисячами книжок. У відділі іноземних мов малюки захопилися середньовічним замком і лицарськими обладунками, а дівчата – яскравими книжками, подарованими бібліотеці Чижевського посольствами Польші та Франції. Окремим квестом стало розгадування «двоногої загадки» в медичному відділі. Повернувшись до відділу мистецтв, родина Дівнич із захопленням роздивлялася книжки, які розповідають про цікаві місця Кіровоградщини та її талановитих митців. На завершення дівчат та хлопців чекало інтерактивне заняття з адвент-календарем «Різдвяний будиночок», пазлами та веселою руханкою.

Креативний простір головної бібліотеки Кіровоградщини відкритий для всіх.

Залишити відповідь

Наші діти: відкривати завжди цікаво!

Діяльність центру

Наші діти: відкривати завжди цікаво!

У рамках благодійного проєкту «Наші діти», який започаткували ОУНБ імені Дмитра Чижевського та громадська організація «Православна просвіта», до нашої книгозбірні знов завітали вихованці дитячого будинку сімейного типу. Місцем призначення був Орхуський центр екологічної інформації, а метою – створення ексклюзивних екоторбинок, розмальованих акриловими фарбами. Ви, напевно, знаєте, що у кожній дитині всередині живе художник. Ще й який! Ми, спостерігаючи за дітьми, знову в цьому упевнились.

Тій творчій та азартній атмосфері, що царила в нашій книгозбірні, позаздрив би будь-який розважальний заклад. Мені здається, що діти були у захваті, а ми, дорослі, від того щасливі!

Коли неймовірно гарні екоторбинки були створені, усі разом ми розглядали яскраві енциклопедії про дивовижний світ рослин та тварин. Час пройшов чудово!

Одегналова Вікторія,
відділ документів з економічних,
технічних та природничих наук