Ви зараз переглядаєте Валентина Животовська: «Ми увійшли у перелік тих, хто створює духовний скарб Кіровоградщини, і я пишаюсь цим»

Валентина Животовська: «Ми увійшли у перелік тих, хто створює духовний скарб Кіровоградщини, і я пишаюсь цим»

Почесну нагороду – обласну премію «Духовний скарб Кіровоградщини» – отримала директорка обласної універсальної наукової бібліотеки імені Дмитра Чижевського Валентина Животовська.

Серед премій, заснованих Кіровоградською обласною радою, ця – виняткова. Адже головний скарб нації – це люди. Особливо ті, хто свій талант, натхнення і сили направляє на духовний і культурний розвиток суспільства.

Іменні премії присвоюються за особистий і, підкреслимо, вагомий внесок у розвиток професійного музичного, театрального, хореографічного, фото- та кіномистецтва мистецтва; за популяризацію національної культури, фольклорної спадщини, збереження і збагачення народного мистецтва; за збереження та популяризацію культурної спадщини та розвиток бібліотечної справи. Переоцінити таку роботу неможливо.

Для директорки бібліотеки ця почесна нагорода не особиста відзнака, а велика перемога усього колективу.

«Життя кожен день ставить перед нами нові виклики. Бібліотека сьогодні – це мультикультурний центр. Інклюзивний, демократичний і відкритий для кожного. Я навіть не можу назвати сферу людської діяльності, яку б ми не торкалися у свій роботі. Але особисто для мене важливим є те, що ми не просто швидко реагуємо і задовольняємо запити людей, ми пропонуємо їм сьогодні те, в чому вони відчують потребу завтра. Я дуже вдячна людям, які працюють разом зі мною, за те, що ми справжня команда однодумців. Ми увійшли у перелік тих, хто створює духовний скарб Кіровоградщини, і я пишаюсь цим», – підкреслила Валентина Животовська.

Лариса Семенова, відділ соціокультурної діяльності

Залишити відповідь