Ви зараз переглядаєте У Чижевського побували в музеї одягу і стилю

У Чижевського побували в музеї одягу і стилю

Пробудження природи та погожі весняні дні все частіше навіюють думки про те, що незабаром наші чарівні жінки змінять зимовий одяг на стильні весняні костюми та сукні. Натхненні весняним настроєм фахівчині Інтернет-центру запропонували чергове засідання Клубу віртуальних мандрівників присвятити моді та стилю, помандрувати у просторі та часі. Зала Інтернет-центру на один вечір перетворилася на модний салон, гості якого здійснити віртуальну екскурсію до приватного музею історичного костюма Вікторії Лисенко «Victoria Museum».

Подорож розпочалася з Бутишевого провулку у самому серці Києва і продовжилася по семи залах музею, в яких експонуються різні предмети побуту та одяг, який носили жінки та чоловіки у ХVIII-XIX століттях. Просто неможливо було не захопитися виглядом ніжного мережива, довгих шлейфів, оздоблених пір’ям та квітами капелюшків і тендітних шалей. Мандрівниці із зацікавленням слухали розповідь бібліотекарки-екскурсовода про найцінніші екземпляри чоловічого та жіночого одягу часів першої світової війни та дореволюційного періоду. Незвичні і загадкові, а інколи і кумедні події були пов’язані з весільними сукнями, спідньою білизною та аксесуарами, представленими на вітринах музею.

За милими жіночими посиденьками під музичний супровід мелодій ХІХ століття та розмовами про моду, година віртуальної екскурсії промайнула дуже швидко, але залишилося ще багато цікавого матеріалу про експонати музею історичного костюма та стилю. Екскурсія залишила приємні враження у учасниць заходу і запалила інтерес до нашої історії. Тож запрошуємо долучитися до Клубу віртуальних мандрівників, який проводить свої засідання в ОУНБ імені Дмитра Чижевського. На вас чекають незабутні віртуальні подорожі в найцікавіші місця планети!

Залишити відповідь