Ви зараз переглядаєте Мистецькому роду нема переводу

Мистецькому роду нема переводу

Під такою назвою у краєзнавчому відділі головної книгозбірні області відбувся літературно-музичний вечір, присвячений кільком поколінням знаної у Кропивницькому мистецької родини Данилевичів.

Ініціаторкою проведення заходу стала багаторічна читачка та друг бібліотеки Наталія Всеволодівна Данилевич, яка в листопаді 2023 року відзначила свій 80-річний ювілей. Цю гарну, розумну, талановиту жінку добре знають у Кропивницькому. Пані Наталія пише вірші та п’єси для дітей, малює, вишиває, займається перекладами, приймає активну участь у культурному житті нашого міста.

Зворушливою була її розповідь про батька – Всеволода Данилевича – знаного в Україні театрального актора, режисера і драматурга, дворянина за походженням та про маму Людмилу Іванівну – інтелектуалку-філологиню, яка мала дві вищі освіти і привила любов до книги своїй донці.

З гордістю пані Наталя розповідала про свого онука Михайла Солонченка – талановитого музиканта-скрипаля, переможця багатьох конкурсів, студента Львівської національної музичної академії імені Миколи Лисенка. Розповідь супроводжувалася показом світлин з сімейних альбомів.

Багато цікавого учасники заходу дізналися і про книгу Наталії Всеволодівни «Спогади про батька», яка побачила світ у 2018 році.

Справжньою окрасою вечора стала музика. Викладачка музичної школи № 3 Олександра Дойжа виконала на волинці «Адажіо» Альбіноні, а юна скрипалька, учениця музичної школи № 2 імені Юлія Мейтуса Маргарита Тютюнник виконала другу частину концерту для скрипки ля мінор Антоніо Вівальді. У програму вечора увійшла і сучасна музика знаних композиторів Мирослава Скорика та Олександра Жилінського.

Літературно-музичний вечір пройшов на одному диханні і завершився багаточисельними вітаннями з ювілеєм та подякою за те, що Наталія Всеволодівна свято береже пам’ять про своїх батьків.

Залишити відповідь