Ви зараз переглядаєте Мандруймо разом з нами!

Мандруймо разом з нами!

В рамках літньої програми фахівці Інтернет-центру провели низку віртуальних екскурсій та веб-бесід.

Найпопулярнішою серед них стала віртуальна подорож «Атракціони Діснейленду». Більше півтори сотні школярів відвідали онлайн «найщасливіше місце на Землі» – стилістичний парк розваг Волта Діснея.

На початку подорожі дітлахи «прокаталися» на атракціоні «Божевільне чаювання», в якому ексцентрично розфарбовані чашки танцюють під веселу музичку. Потім із задоволенням плавали на піратському човні у темряві на атракціоні «Пірати Карибського моря». Під час прогулянки спостерігали сценки з життя морських розбійників. Їм зустрічались більше сотні анімованих персонажів, включаючи тварин та скелетів, а скарби виблискували, мов справжні.

Також юні мандрівники вирушили у подорож річками Дикого Заходу на річковому пароплаві «Марк Твен», названого на честь автора книги про Тома Сойєра.

Відвідали американські гірки на атракціоні «Індіана Джонс» та відчули величезну швидкість та віражі у вагонетці по занедбаному Храму Долі. Неможливо передбачити, куди завезе божевільний потяг, таємничі сили духів стародавніх ацтеків носитимуть непроханих гостей навколо колон та веж.

Діти також завітати до замку Сплячої красуні, який є візитною карткою Діснейленду, найвигадливішою та декоративною деталлю парку. Його шпилі та вежі повертають кожного в його дитячі мрії про принців та принцес.

На території землі майбутнього змогли потрапити до альтернативної реальності, де існує міфічна земля завтрашнього дня, від добробуту якої залежить життя сучасного людства.

Особливо цікавою для дітвори була садиба із привидами – триповерховий дерев’яний будинок з арочними віконцями та колонами над широким ганком, оточений дикими чагарниками та бур’янами. Легенда розповідає, що колись в ньому жила дівчина Мелані Ревенсвуд. Красень шахтар запропонував їй руку та серце, але в день весілля він зник. І з того часу наречена шукає нареченого і вдень, і вночі. Тож на відвідувачів чекає захоплююча подорож особняком, де заховано безліч похмурих таємниць, дивних предметів і страшних персонажів.

На завершення подорожі гості відвідали різнокольоровий, схожий на карамельний торт замок з безліччю плоских веж і вікон – атракціон «Цей маленький світ». Це некваплива подорож човником по річці, під час якої пропливають повз різні континенти та країни. У кожній з них танцюють ляльки в національному вбранні та звучить пісня «It’s a small world».

Наступною зупинкою став Національний заповідник «Хортиця». Мандруючи онлайн мальовничими просторами найвідомішого острова в Україні відвідувачі побували в Змієвій печері, на Скелях Лазні, в ущелині Січові Ворота та прогулялися Тарасовою стежкою. Не оминули й музей історії запорізького козацтва. Слухачі з цікавістю поринули в історію острова та світ козаків.

На цьому подорожі не закінчились. Відвідувачі помандрували до скельно-печерного комплексу «Скелі Довбуша», що розташований в селі Бубнище Івано-франківської області. Це унікальна пам’ятка історії та природи, що утворились більше 70 млн років тому на дні палеогенового моря. Цей комплекс за своїми формами і розташуванням гігантських скель та каменів нагадує дивовижних істот. Таємничий, оповитий легендами куточок точно залишив слід у серці кожного мандрівника.

Багатьох цікавить питання, коли людина почала замислюватися про створення механізмів, які могли б виконувати одноманітну роботу, а може частково чи повністю замінити людську працю? Насправді дуже давно, ще з часів Стародавньої Греції відомі наукові трактати та записи про створення механічних пристроїв. Учасники літньої програми дізналися про найвідоміших математиків, інженерів та їх рухливі винаходи прослухавши веб-бесіду «Історія роботів».

Дітвора із задоволенням слухала про дивовижний Слоновий годинник, що є складним механізмом з великою кількість фігур людей та тварин, кожен, з яких виконував певний порядок дій, щоб показувати час. Також їх зацікавив перший в історії літаючий робот – механічний голуб, створений ще в 350 р. до н.е. математиком Архітом.

На завершення циклу заходів гості прослухали веб-бесіду «Феномен ТікТок у військовий час». Звісно, кожен знає про ТікТок. В більшості користувачів смартфонами встановлений додаток і вони регулярно переглядають його контент. Цей застосунок популяризує не лише розважальну інформацію, а й досить серйозні питання політичного та військового направлення. Ось і ми поговорили про користь та шкоду ТікТок саме у військовий час. Навчилися розрізняти фейки і медіаманіпуляцію. А головне – ознайомилися з маніпулятивними технологіями, які використовуються під час війни, та визначилися, як треба діяти, якщо інформаційна бомба розірвалась поруч.

Відчути дух неймовірних атракціонів, відвідати нові міста та країни діти змогли, самостійно обираючи локації за допомогою картографічного веб-сервісу GoogleMaps.

Літня програма від Інтернет-центру завжди цікава, креативна та пізнавальна! Чекаємо всіх охочих на наступні зустрічі!

Залишити відповідь