Ви зараз переглядаєте У Чижевського говорили про майбутнє туризму в Україні

У Чижевського говорили про майбутнє туризму в Україні

В бібліотеці Чижевського відбулася VІІІ Міжнародна науково-практична конференція «Теоретичні і прикладні напрямки розвитку туризму та рекреації в регіонах України».

На конференції, яка проводилась в offline та online форматі зібралося багато науковців, держслужбовців, представників туристичного бізнесу та туристів-практиків. Говорили про нагальні проблеми розвитку туризму в регіонах України, економічні питання, менеджмент та маркетинг в туризмі, географію туризму та рекреації, теоретичні, методичні та організаційні засади спортивного туризму, психолого-педагогічні аспекти туризму та рекреації, підготовку фахівців з туризму, краєзнавчий туризм тощо.

Приділили увагу, зокрема, розвитку туризму в Україні та світі на тлі збройної агресії росії. На думку фахівців, в цей час в Україні переважатиме бюджетний внутрішній туризм як то одноденні екскурсійні маршрути або короткотривалий відпочинок у горах, а також тури за кордон (переважно автобусні або з можливістю вильоту з території Польщі, Литви, Молдови).

Що ж до потенціалу нашої області, за словами директорки департаменту культури та туризму Кіровоградської ОВА Ул’яни Соколенко, Кіровоградщина має унікальні рекреаційно-туристські ресурси, починаючи від можливості створення бальнеологічного курорту на родовищах радонових мінеральних вод, різних видів сплавів, каньйонінга чи скелелазіння у каньйоні річки Південний Буг до відвідування Музею ракетних військ стратегічного призначення та археологічних пам’яток світового рівня.

Кіровоградщина багата на такі туристичні напрямки:

  • культурно-пізнавальний з відвідуванням Театру Корифеїв, Музею мистецтв чи Хутора Надія;
  • сільський чи зелений, коли варто заїхати у парк-готель «Скіфія» чи на хутір «Козацька долина»;
  • гастрономічний з обов’язковим відвідуванням ферми та сироварні «Лісова коза» чи «Неємії»;
  • екологічний з можливістю потрапити в «місця сили» у Монастирищі, урочищі «Каскади», заказнику «Велика та мала скелі»;
  • подієвий, а це Медoвий ярмарoк, KROPhoneyfest, GOODoK_FEST, «Протопопівські саламандри», «АгроЕкспо», «Вересневі самоцвіти» та багато інших;
  • а також регілійний, спортивний, водний, лкікувально-оздоровчий та індустріальний з поїздкою на Морозівський розріз чи у Кочубеївські штольні.

Як зазначив доктор географічних наук Олександр Колотуха, кожна війна рано чи пізно закінчується. Всі ми свято віримо в нашу Перемогу. Світ вже знає про місця геноциду – Бучу, Гостомель, Маріуполь, і про місця військової звитяги – острів Зміїний, Білогородку чи Чорнобаївку. Та Україна надзвичайно багата на яскраві і неповторні дестинації, про які повинні дізнатись туристи з усього світу. В українського туризму великий потенціал. Тож українська наукова туристична спільнота вже працює!

Залишити відповідь