Ви зараз переглядаєте Мандрівка до світу книжок зі Святим Миколаєм

Мандрівка до світу книжок зі Святим Миколаєм

Щорічно, 19 грудня, православні миряни святкують день Святого Миколая – головного чарівника зимових свят, покровителя воїнів, водіїв, мандрівників, дітей та студентів.

У день Святого Миколая до бібліотеки імені Дмитра Чижевського завітало багато гостей – дорослих і дітей, які розійшлися по відділах книгозбірні та брали участь в заходах, присвячених легендарному святому.

Відділ мистецтв та інформаційно-бібліографічний відділ підготували спільний просвітницький захід «Мандрівка до світу книжок зі Святим Миколаєм», на який запросили групу хлопчаків з ліцею «Сокіл». Для них заздалегідь підготували цікаву розважальну програму. Підліткам запропонували інтерактивні ігри «Мої прочитані книжки», «Мої цьогорічні добрі і погані вчинки» та майстер-класи по виготовленню новорічних іграшок.

Підлітки розповіли про свої книжкові уподобання та про вчинки, якими можна пишатися чи за які їм соромно.

Серед прочитаних книжок діти назвали твори Тараса Шевченка, Всеволода Нестайка, Джоан Роулінг, Льюїса Керрола та інших.

Зворушливими і смішними були оповідки дітей про їх добрі справи: облаштування блокпосту та збору коштів на ЗСУ; допомога безпритульним тваринам, порятунок кішки, допомога матусі у вихованні молодшого братика.

Винагородою хлопчакам за відвертість та цікаві розповіді стали подарунки, які були надані партнерами нашого заходу – Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) та Благодійним фондом «Безпечне майбутнє».

Залишити відповідь