Ви зараз переглядаєте У Чижевського завітав 20 Мандрівний Docudays UA

У Чижевського завітав 20 Мандрівний Docudays UA

До бібліотеки Чижевського завітав 20 Мандрівний міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA.

Фільми Docudays UA – це правдиве й важливе кіно про актуальні виклики сьогодення: перемогу у війні, правосуддя, екологічні проблеми, збереження культурної спадщини. Головна тема цьогорічного фестивалю – образ майбутнього.

Учасники заходу переглянули та обговорили короткометражні документальні фільми «Друге дихання» Максима Лукашова та «Гості з Харкова» Галини Лавринець.

Головний герой фільму «Друге дихання» – кларнетист з Чернігова Микита Гірня, який до війни викладав диригування в музучилищі та грав у музичних колективах. Але війна різко змінила його звичне життя. Місто було оточене військами окупантів та регулярно обстрілювалося з різних видів зброї. Микита тяжко переживав ті страшні події. Аби не сидіти без діла та бути корисним суспільству в цей непростий час, він стає волонтером.

Героїня фільму «Гості з Харкова» Неля – власниця музею-садиби народно-побутового ужитку «Омелькова хата» в селі Козубівка Полтавської області. Разом зі своїм чоловіком Олександром вони допомагають адаптуватися в селі переселенцям, які рятувалися від бомбардувань та обстрілів у Харкові. Аби гості з Харкова могли себе прогодувати, господарі дають їм великий засаджений овочами город. Але з часом стає зрозуміло, що переселенці з міста не готові до важкої фізичної роботи на городі, адже сподіваються, що війна скоро закінчиться.

Попри війну, Docudays UA подорожує країною. Дякуємо громадській організації «Флора» за те, що фест завітав на Кіровоградщину.

Залишити відповідь