Ви зараз переглядаєте Ми – нащадки козаків!

Ми – нащадки козаків!

Напередодні Дня захисників і захисниць України, Дня заснування УПА, Дня українського козацтва та Свята Покрови Божої Матері на бібліотечному майданчику відбулася інформаційно-просвітницька вулична акція «Ми – нащадки козаків!».

Ці свята нерозривно пов’язані між собою, адже Божа Матір – це заступниця і покровителька наших козаків. Й донині нащадки козаків розвивають найкращі традиції наших предків, що є для нас зразком звитяги й відданості Україні.
Історія українського козацтва – це одна з найвизначніших сторінок життя нашого народу. В найтяжчі часи боротьби козацтво було справжнім захисником рідної України, оборонцем віри, свободи та правди.

Учасники вуличної акції ознайомилися з тематичною книжковою виставкою «Ми – козаки, ми – гордість України». На якій були представлені книги з історії козацтва: «Коротка історія Козаччини» Володимира Антоновича, «Козацька Україна», «Гетьмани України», «Історія козацтва» у співавторстві Олександра Гуржія та Тараса Чухліба, «Усі гетьмани України» Дениса Журавльова та інші.

Перехожі активно брали участь у іграх-вікторинах «Вірю – не вірю!», «Як козаки рибу ловили», «Склади козацьке прислів’я». Також привертала увагу «Козацька скриня», де знаходились предмети, які потрібно було відгадували за описом.

Вітаємо зі святами!

Козацькому роду нема переводу!

Залишити відповідь