Ви зараз переглядаєте Поетичний челендж до 125-річчя від дня народження Євгена Маланюка

Поетичний челендж до 125-річчя від дня народження Євгена Маланюка

Євген Маланюк – український письменник, поет, публіцист, літературний критик, одна з найяскравіших постатей вітчизняної літератури XX століття. Його часто називали «імператором залізних строф», співцем «абстрактів і контрастів», поетом чорного песимізму, кривавих шляхів апостолом.

З нагоди дня народження Євгена Маланюка головна книгозбірня області провела низку заходів, присвячених багатогранному світу його поезії. Одним з них є поетичний онлайн-челендж, присвячений творчості письменника.

Поезію Євгена Маланюка можна назвати автобіографічною, адже в ній митець передавав своє світовідчуття, розуміння подій, свідком яких він був.

Шанувальники поезії обирали улюблені рядки, записували відео і викладали його на власних сторінках у фейсбук із хештегом #ЄвгенМаланюк125 або ж надсилали нам. Ми викладали запис на сторінці книгозбірні у соціальній мережі https://www.facebook.com/ounb.kirovohrad.

Потужну підтримку в нашому починанні ми отримали від закладів культури міста й області. Ми опублікували 152 відеочитання!

Дякуємо всім, хто вже долучився до нашої ініціативи! Читання поезії триває!

Його творчість є класикою української літератури. Вона гарна своєю довершеністю. Нічого зайвого. І все сказано…

Анна Бородавкіна,
завідувачка відділу соціокультурної діяльності
ОУНБ ім. Д.І. Чижевського

Залишити відповідь