Ви зараз переглядаєте ОУНБ ім. Д.І. Чижевського започаткувала новий проєкт «Читаймо Маланюка»

ОУНБ ім. Д.І. Чижевського започаткувала новий проєкт «Читаймо Маланюка»

Сьогодні, 2 лютого, у день народження нашого видатного земляка Євгена Маланюка, стартував спільний проєкт обласної універсальної наукової бібліотеки ім. Д.І. Чижевського та Кіровоградського академічного обласного українського музично-драматичного театру ім. М.Л. Кропивницького «Читаймо Маланюка». Суть проєкту полягає в тому, аби крізь призму голосних публічних читань популяризувати творчість знаного поета, почасти недооцінену і багатьом незрозумілу.

У перший день голосних читань творів Маланюка, його поезію декламували актори театру ім. М. Л. Кропивницького: Євген Скрипник, Надія, Мартинська, Ірина Ликова, Олексій Дорошев, Галина Романюк разом із режисером театру Євгеном Курманом та Олександром Косенком.

До слова, захід транслювався онлайн в мережі Фейсбук, запис якого можна переглянути за посиланням https://www.facebook.com/ounb.kirovohrad/videos/464471401600566

Голосні читання поезій Євгена Маланюка у бібліотеці продовжуватимуться, слідкуйте за анонсами у соцмережах та на вебсайті ОУНБ ім. Д.І. Чижевського. На наступному етапі до проєкту приєднаються лауреати обласної літературної премії ім. Є. Маланюка.

Ми запрошуємо долучитися до проєкту «Читаймо Маланюка» усіх бажаючих !

Ірина Козакова,
бібліотекар
ОУНБ ім. Д.І. Чижевського

Залишити відповідь