Ви зараз переглядаєте Як чумацький віз 12 пісень перевіз

Як чумацький віз 12 пісень перевіз

«Несподівано, цікаво, чудовий формат, ви надихаєте пізнавати свою країну все більше і більше…»

Безліч позитивних відгуків на YouTube-каналі отримав вебсеріал «Чумацькі пісні» за три місяці з моменту виходу першої серії. Це серіал про старовинні українські чумацькі пісні та наших сучасників, які їх співають і досліджують. Щотижня з нетерпінням шанувальники чекали на нову серію. Але ось підійшов час до фінішу, і зовсім скоро глядачі побачать останню, 12-ту серію.

Передпоказ фінальної серії «Чумацьких пісень» відбувся в актовій залі обласної універсальної бібліотеки імені Дмитра Чижевського.

Привітати з успішною реалізацією проєкта творчу групу прийшли друзі та партнери. «Чумацькі пісні – це найуспішніший проєкт 2021 року. Це не лише моя думка. Вони прогриміли на всю Україну, це видно за переглядами…» – відмітила завідувачка відділу мистецтв Світлана Ушакова.

Олександр Полячок як представник творчої групи, автор ідеї, сценарист та куратор проєкту подякував всім, хто взяв участь у зйомках, хто підтримував та надихав.

Атмосфера в залі спонукала до невимушеного спілкування, творці вебсеріалу згадували захоплюючі історії зі знімального процесу, розповідали про непередбачувані випадки, про зустрічі з цікавими людьми.

В 12-й серії глядачі побувають у Кропивницькому. Знімальна група проєкту відвідала Кіровоградський обласний краєзнавчий музей, державний архів Кіровоградської області, відділ мистецтв ОУНБ імені Дмитра Чижевського, виставковий комплекс «AgroЕxpo», етнолабораторію «Баба Елька», поспілкувалися з істориком Світланою Проскуровою, колекціонером Володимиром Нагорним та іншими.

Як зазначив Олександр Полячок: «В цій серії ми розповіли про те, який внесок мешканці нашого міста, такі, як Павло Рябков, зробили в дослідження і популяризацію чумацтва…».

А на завершення для гостей заходу прозвучали дві колядки у виконанні гурту «Млиночок».

«Ми побачимося з вами зовсім скоро – у другому сезоні…» – саме такими словами ведучий Назар Полюк завершує дванадцяту серію, чим дає шанувальникам вебсеріалу надію на продовження історії.

Сам Олександр Полячок поки що розкривати секрети про подальшу долю проєкту не поспішає, але говорить, що ідея вже є.

Наразі на YouTube-канал «Чумацькі пісні» раз на тиждень буде викладатися повний запис пісень (ті що звучать в кінці кожної серії), загалом їх 12, а також розгорнуті розповіді експертів.

Тетяна Познякова,
відділі мистецтв

Залишити відповідь