Ви зараз переглядаєте В Чижевського вчили шукати консенсунс

В Чижевського вчили шукати консенсунс

Бібліотека Чижевського вже вкотре стає майданчиком для проведення різних цікавих заходів.

Днями в одному із залів книгозбірні відбувся тренінг «Основи побудови консенсусу в громаді», до якого долучилися громадські активісти, учні, студенти та вимушені переселенці. Модератором тренінгу виступив Анатолій Стоян – регіональний координатор ВІ «Активна Громада» Інституту «Республіка».

Під час заходу учасники здійснили порівняльний аналіз компромісу і консенсусу. Перший є загальним рішенням, яке не влаштовує повністю жодну зі сторін і використовується тоді, коли сторони принципово непримиренні. А ось консенсус – це згода, яку досягають сторони, коли прагнуть порозуміння. В результаті таке загальне рішення влаштовує і ту, і іншу сторону, а іноді спільне рішення є навіть кращим, ніж раніше.

Важливим для сьогодення є вміння орієнтуватися в даних питаннях та грамотно використовувати ефективні засоби досягнення взаємодії в громаді.

Сучасна бібліотека – це ресурс для розвитку громади та інтелектуальний простір для реалізації освітніх, інформаційних, пізнавальних, творчих і креативних ініціатив.

Бібліотека Чижевського чекає вас!

Залишити відповідь