Ви зараз переглядаєте Земне тяжіння зоряних таємниць

Земне тяжіння зоряних таємниць

Шановні друзі! Представляємо вашій увазі бібліографічний покажчик «Земне тяжіння зоряних таємниць», підготовлений з нагоди 125-річчя від дня народження Юрія Кондратюка.

У житті Юрія Кондратюка (справжнє ім’я – Олександр Шаргей, змінив його, аби уникнути переслідувань за своє офіцерське минуле), українського вченого-винахідника, теоретика космічних досліджень, одного з основоположників космонавтики було багато таємничого і загадкового – починаючи від імені та закінчуючи досі нез’ясованими датою і обставинами смерті. Тривалий час він залишався забутим на Батьківщині, зате високо поцінованим далеко за її межами. Чимало ідей Кондратюка про створення космічних систем, про розрахунки траєкторій польотів для висадки на Місяць згодом було використано у практичній космонавтиці, зокрема, під час першої в історії висадки американських астронавтів на Місяць у 1969 році.

Представлене видання відображає життєвий шлях та інженерно-технологічний спадок одного з перших вітчизняних космістів і дослідників ракетної техніки. Покажчик стане в нагоді історикам, краєзнавцям, освітянам, бібліотечним та музейним працівникам, студентській молоді та всім, хто цікавиться історією техніки і космонавтики.

Запрошуємо до перегляду: https://library.kr.ua/wp-content/uploads/2022/09/kondratiuk.pdf

Залишити відповідь