Ви зараз переглядаєте Українська письменниця отримала престижну американську премію

Українська письменниця отримала престижну американську премію

Вінницька літераторка Катерина Калитко стала лауреаткою американської премії Pushcart Prize, яку присуджують за малі літературні форми.

Премія Pushcart Prize: Best of the Small Presses series — почесний літературний проєкт Америки, що включає найвищі відзнаки від Американської академії мистецтв і літератури. Премію для малих творів надають щорічно з 1976 року.

Авторку нагородили за текст “Having Lost the Keys…” з поетичної збірки «Ніхто нас тут не знає, і ми — нікого» (“Nobody Knows Us Here and We Don’t Know Anyone”), перекладеної Оксаною Луцишиною та Оленою Дженнінгз. Збірка вийшла у видавництві Lost Horse Press. Твори письменниці перекладені десятьма різними мовами. За словами перекладачів, які працювали над збіркою, досі ніхто з України не отримував цю премію.

Нагадаємо, Катерина Калитко – письменниця, волонтерка, лауреатка премії Джозефа Конрада і Книга року BBC. Від початку повномасштабного вторгнення волонтерить, їздить на Схід, рефлексує на події написанням поезії.

Запрошуємо користувачів до нашої книгозбірні ознайомитися з книгою-переможницею та творчістю сучасної української письменниці.

Залишити відповідь