Ви зараз переглядаєте ChromJunior: медіаграмотність для дітей

ChromJunior: медіаграмотність для дітей

Сучасні діти мають справу з інформаційним простором з найменшого віку – через телебачення, інтернет, соціальні мережі, відеоігри, рекламу та багато іншого. З-поміж безлічі інформаційних джерел дитина може заблукати.

Саме тому в освітньому просторі «ChromJunior» обласної бібліотеки імені Чижевського бібліотекарі провели пізнавальні заняття з медіаграмотності для дітей, які допоможуть їм правильно використовувати, критично оцінювати, аналізувати, створювати та передавати інформацію у медійному середовищі.

Фахівчиня інформаційно-бібліографічного відділу розповіла учням про правила безпечного поводження в інтернет-мережі, про різноманітні види маніпуляції в медіа, чим може нашкодити фальшива інформація та як розрізняти факти від фейків.

Щоб закріпити почуте, діти пройшли короткі тести з інформаційної грамотності. Цікавим для учасників також виявилося завдання відповісти на питання онлайн-вікторини з медіа компетентності. Для цього вони використовували хромбуки та платформу LearningApps.

Тож запрошуємо любителів гаджетів долучитися до захопливого навчального процесу в бібліотечному освітньому просторі «ChromJunior», де за допомогою сучасних багатофункціональних хромбуків можна навчитися безпечно подорожувати мережею Інтернет, створювати анімовані проєкти, short story та презентації.

Залишити відповідь