Ви зараз переглядаєте Як створити своє генеалогічне дерево

Як створити своє генеалогічне дерево

В бібліотеці Чижевського, у затишній залі відділу мистецтв, відбулась презентація книги Анатолія Жесана «Історія однієї родини».

Як на справжнє родинне свято до бібліотеки завітали представники сім’ї Жесанів від старшого і до молодшого покоління, які проживають у Кропивницькому. Також були присутні історики та музейні працівники нашого міста, які відзначили кропітку дослідницьку роботу Анатолія Прокоповича.

Історик Олександр Чорний підкреслив важливість генеалогічних досліджень у краєзнавстві і наголосив, що в нашому регіоні генеалогічне видання з використанням такої кількості документів з’явилося вперше. Автор книги, працюючи в архівах Кропивницького, Херсону, Миколаєва, Одеси та Києва, зібрав велику кількість унікальних документів. Спираючись на ці архівні дослідження, склав генеалогічне дерево свого родоводу на 496 персон та стисло описав майже 300-річну історію роду. А паралельно написав змістовний історичний нарис про малу батьківщину – село Коробчине.

В книзі використані світлини, карти, плани, виписки з архівних документів, нагороди. Перспективний план забудови села 1759 року та фрагмент карти-одноверстки 1850 року оприлюднені вперше.

На завершення зустрічі учасники заходу обмінювались думками, досвідом роботи в архівних установах і в теплій дружній атмосфері дякували автору за презентацію. «Історія однієї родини» Анатолія Жесана – чудова книга-альбом, змістовна, корисна і цікава як приклад для інших родин створити своє генеалогічне дерево.

Залишити відповідь