Ви зараз переглядаєте Батьківський клуб: гаджетозалежність

Батьківський клуб: гаджетозалежність

На черговому засіданні Батьківського клубу учасники говорили про те, як цифрові технології можуть порушувати наші звичні уявлення про навколишній світ, як вони можуть змінити життя майбутніх поколінь. А також про те, які зміни відбуваються у фізичному та психічному стані дітей через користування мобільними пристроями.

В сучасному шаленому ритмі життя технології можуть бути використані для навчання дитини, розваг або як засіб комунікації. Однак надмірне захоплення дітей електронними ресурсами можуть призвести до формування залежності від цифрового простору. Це, в свою чергу, призводить як до проблем з опорно-руховим апаратом, так і до загального відставання у розвитку.

Для фізичного, розумового й соціального розвитку малечі у будь-якому віці обов’язково потрібні різні види фізичної активності, ігри, які передбачають творчу діяльність, читання, розв’язання різних завдань, соціальну взаємодію з однолітками й дорослими.

Як і в інших, у гаджетозалежності є передумови, на які батькам варто звернути увагу та розібратися в причинах, які спонукали дітей занурюватися у віртуальний світ.

Щоб впоратися з уже наявною залежністю чи запобігти цій проблемі, найкраще збільшити звичайне спілкування з дітьми, шукати альтернативу віртуальності. Потрібно побачити, чим цікавиться дитина, і направити її зацікавленість у правильне русло. Особливу увагу необхідно приділяти бесідам з дитиною про шкоду мобільних пристроїв. Батьки також можуть створити з дітьми домашні правила, які будуть виконувати всі члени родини. Різні заняття, спільні з батьками справи допомагають переключити увагу дитини та повернути її у реальний світ.

Захід відбувся у рамках програми Дитячого фонду ООН UNICEF «Комплексна підтримка місцевих та регіональних органів влади у наданні інтегрованого пакету соціальних послуг та пільг у Кіровоградській та Полтавській областях та м. Кривий Ріг».

Запрошуємо на наступні засідання Батьківського клубу для обговорення актуальних тем у вихованні здорової та всебічно розвиненої особистості.

Залишити відповідь