Ви зараз переглядаєте Гравітація долі Галини Струтинської

Гравітація долі Галини Струтинської

В обласній книгозбірні імені Дмитра Чижевського відбулася презентація нової книги Галини Струтинської (Кузьменко) «Гравітація долі».

Кожна книга має особливі шляхи до читача. У своєму зверненні до гостей авторка поділилася тим, як народжувався творчий задум і чим вона надихалася у процесі написання.

«Я була найменшою дитиною в сім’ї, мене усі дуже любили, але коли на вулиці дадуть цукерку, я її не з’їм сама, а прийду з нею додому і розділю між батьками та братиками. Мене чекали, батько вірив, що буде дівчинка, і мама подарувала йому мене.

Гравітація долі Галини Струтинської – ставитися з повагою до свого життя і до життів тих, хто дотичний до моєї долі. Що кожен мій крок був таким, щоб сприяти іншим. Жити в любові, з повагою до людей!» – розповіла авторка книги.

Директорка обласної книгозбірні Валентина Животовська привітала пані Галину з виходом нової книги «Гравітація долі» і подякувала авторці: «Ми вдячні вам за увагу до розвитку культури на Кіровоградщині, фінансову підтримку спільних просвітницьких та мистецьких проєктів, низький уклін вам і вашій родині. Ми пишаємося вами».

Привітати Галину Кузьменко з появою книги прийшли колишні колеги, друзі, цінителі поетичного слова. Від імені Голованівської селищної ради Галину Струтинську привітали селищний голова Сергій Цобенко, очільниця відділу культури Тетяна Піщик та побажали авторці творчого натхнення і народження нових поезій.

Долучились до привітань Ольга Голованова, вчителька Злинського ліцею, книговидавниця Тамара Саміляк. Віртуальні поздоровлення надійшли від Інни Радзівілової, голови правління ВГО «Асоціація бортпровідників Цивільної авіації України», Ольги Прокопенко, президента Науково-технічної організації Теадмус, Божени Пєховіч, ректора польської Академії Прикладних Наук Мазовія, письменника Станіслава Новицького.

«Для мене презентація книги – це свято слова, яке я несу до людей, це зустріч з друзями. У залі немає випадкових людей: когось я знаю з 70-х років, з кимось познайомилася та працювала у 80-х чи 90-х роках, з кимось потоваришувала пізніше або зовсім нещодавно – під час роботи в науковій сфері. Усі ці люди – відображення мого життя та конкретного його періоду. Я дякую усім, хто став частиною цієї зустрічі. Я отримала надзвичайні враження від презентації книги. І маю відчуття, що стала персонажем картини про життя, де кожен говорив про важливість слова, ким ми є та що ми несемо у цей світ», – розповіла авторка «Гравітації долі» в інтерв’ю журналістам.

У конференц-залі бібліотеки Чижевського лунали вірші пані Галини. Кожен охочий відкривав книгу і читав поезію. Деякі з них викликали добрі спогади, деякі – сльози. В будь-якому випадку, кожен рядок відгукувався у душі.

На питання, яка гравітація долі у Галини Струтинської, авторка відповіла: «Її гравітація долі – жити з повагою та любов’ю до людей».

Музичними подарунками привітали Галину Іванівну вихованці школи моделей «RIMO» та хореографічний ансамбль «Надія».

Презентація книги «Гравітація долі» завершилася гучними оплесками та автограф-сесією.

Відеозапис заходу можна побачити за посиланням.

Залишити відповідь