Ви зараз переглядаєте Батьківський клуб: мандруємо Генуєю

Батьківський клуб: мандруємо Генуєю

На черговому засіданні батьківського клубу, яке відбулося в Інтернет-центрі, запрошені родини мали змогу віртуально відвідати старовинне італійське місто Генуя, помилуватися його архітектурою та оглянути 3D-експозиції музеїв.

Генуя – столиця Лігурії, найменшого регіону Італії, здавна вважається одним із найбільших і важливих портів у Середземномор’ї. Місто, яке досягло найбільшого розквіту у 12 столітті зачаровує, вражає багатою архітектурною спадщиною та неймовірними пейзажами. Генуя подарувала світові багато відомих художників, архітекторів, скульпторів, науковців, музикантів. Вважається, що саме тут народився і виріс Христофор Колумб.

Палаццо Сан-Джорджо, в якому сьогодні знаходиться адміністрація Генуезького порту, побудоване ще у ХІІІ столітті. Воно приваблює фасадними фресками вже с перших хвилин знайомства з містом.

Дивують своєю архітектурою та найбагатшими колекціями мистецтва та живопису Палаццо Россо та Палаццо Б’янко. Палаци розташовані на найвідомішій вулиці Італії – Віа Гарибальді, на якій, починаючі з ХVI століття, місцева знать та заможні люди будували свої розкішні будинки.

В Музеї культур світу можна оглянути колекцію археологічних та геологічних знахідок з усіх куточків світу. Приваблює відвідувачів і сам Музей, розташований у замку, побудованому знаменитим італійським капітаном Енріко Альберто д’Альбертіс. В свій час капітан та відомий яхтсмен повторив морську подорож Колумба до Америки.

Справжня архітектурна перлина міста – це собор Сан-Лоренцо, побудований між XII та XIV століттями. На фасаді найважливішої церкви Генуї представлені цікаві факти історії Італії та захоплюючі легенди з життя лігурійців. Колекцію шедеврів ювелірного та релігійного мистецтва XI – XIX століття зберігає Музей казначейства, розташований під собором. Серед найважливіших експонатів – священна чаша, як вважається, була чашею, використаною Христом під час Тайної вечері, мощі святого Лаврентія та таріль Івана Хрестителя.

Ці та багато інших пам’яток дивовижного міста відвідувачі змогли оглянути, завдяки віртуальній реальності та онлайн-сервісів Google, які допомогли максимально зануритися у світ прекрасного.

Захід відбувся у рамках програми Дитячого фонду ООН UNICEF «Комплексна підтримка місцевих та регіональних органів влади у наданні інтегрованого пакету соціальних послуг та пільг у Кіровоградській та Полтавській областях та м. Кривий Ріг».

Запрошуємо на наступні зустрічі.

Залишити відповідь