Ви зараз переглядаєте У Чижевського провели фотоконкурс «Україна – це ти»

У Чижевського провели фотоконкурс «Україна – це ти»

У Обласній універсальній науковій бібліотеці імені Дмитра Чижевського відбулася фотовиставка-конкурс «Україна – це ти», ініційований Херсонським державним аграрно-економічним університетом.

Ідея з’явилася після того, як вуз підтримав ініціативу Кіровоградського обласного центру туризму, краєзнавства та екскурсій учнівської молоді провести обласний етап фотовиставки до Дня Соборності України «Україна – це ми!».

На цю ініціативу активно відгукнулися студенти: надсилали свої світлини, розповідали історії та ділилися враженнями. Так виникла ідея зробити окремий захід, дати можливість фотокорам зустрітися офлайн. Продовжили конкурс, оголосили додаткових набір робіт, зокрема серед шкіл Херсонщини та Кіровоградщини.

У результаті до організаторів надійшло більше 200 робіт на різні теми: звичаї та традиції, природа та ландшафти, історичні та архітектурні пам’ятки, героїчна сучасність, патріотизм і єднання.

Учасник виставки-конкурсу студент економічного факультету Нікіта Петров зазначив: «Мої світлини особливі тим, що в них немає жодних негативних емоцій. Мої світлини – це просто опис життя звичайного підлітка, який бачить усе навколо у світлих тонах». Були й світлини, які відобразили трагічні події українського сьогодення, наприклад, роботи студентки Катерини Билини, яка зараз проживає у Херсоні та на власні очі бачить страшні наслідки російського воєнного вторгнення.

Гостями заходу були студенти, учні шкіл та ліцеїв, вчителі та викладачі, представники ЗМІ. Щоб додати заходу інтерактивності, для гостей підготували квест: на світлинах були заховані малесенькі емблеми спеціальностей економічного факультету. Хто із гостей знаходив найбільше прихованих зображень за найкоротший час, нагороджувався подарунками.

Охочі могли взяти участь у тренінгу з лідерства від викладачки кафедри «Менеджмент, маркетинг та ІТ» Людмили Алещенко.

Весною Херсонський державний аграрно-економічний університет планує провести ще багато цікавих заходів, у яких зможуть брати участь як студенти, так й учні шкіл.

Залишити відповідь