Ви зараз переглядаєте Батьківський клуб: емоції в житті дитини

Батьківський клуб: емоції в житті дитини

Кожна людина переживає найрізноманітніші почуття та емоції. Як їх переживати, аби життя було гармонічним, обговорювали разом із сімейним та практичним психологом Юлією Абрамович на черговому засіданні Батьківського клубу у відділі обслуговування читачів бібліотеки Чижевського.

На початку зустрічі пані Юлія провела з учасниками клубу психологічну вправу. Серед позитивних емоцій визначили відчуття щастя, спокою, приємного здивування, але є й протилежні – сум, гнів, пригнічений стан та інші. Що з ними робити? Психолог порадила насолоджуватися приємними емоціями, а негативних допоможе позбутися вирішення проблем, які стали джерелом поганих емоцій.

В інтерактивному спілкуванні учасники заходу ділилися своїми пережитими найяскравішими емоціями, більшість з яких була саме в дитинстві.

Емоції дитини допомагають їй сприймати дійсність і реагувати на все, що відбувається. Дорослим легко побачити та прочитати дитячі емоції, бо їх видно з виразу обличчя, по позі та жестах, а також з поведінки малюка. Саме тому одним з важливих завдань батьків у вихованні – встановити тісний емоційний контакт зі своєю дитиною.

Уявлення маленької людини про себе, ставлення до себе, формування «Я»-образу залежать від дорослих, насамперед від батьків. На основі цього формується самооцінка дитини. Тобто, як дорослі реагуватимуть на прояв її емоцій та переживань, так дитина сприйматиме себе, наголосила пані Юлія.

Для позитивного емоційного розвитку дитини необхідно, щоб у родині була створена сприятлива психологічна атмосфера. Доведено, що при стабільності сімейних відносин емоційний розвиток малюка знаходиться в безпеці.

Захід відбувся у рамках програми Дитячого фонду ООН UNICEF «Комплексна підтримка місцевих та регіональних органів влади у наданні інтегрованого пакету соціальних послуг та пільг у Кіровоградській та Полтавській областях та м. Кривий Ріг».

Запрошуємо на наступні зустрічі.

Залишити відповідь