Ви зараз переглядаєте Батьківський клуб: емоційне вигорання

Батьківський клуб: емоційне вигорання

Чергове засідання Батьківського клубу було присвячено темі попередження емоційного вигорання. Висвітлити таку важливу тему запросили Олександра Зінов’єва – психолога відділу надання соціальних послуг ЦСЗННСП Соколівської сільської ради.

Певно, багато людей чули термін «емоційне вигорання». Проте не усі знають, що проявляється воно у формі фізичної втоми, почуття психологічної та емоційної виснаженості, а викликають його накопичені стрес та тривога, криза цінностей або високі вимоги до самого себе. Щоб захистити нервову систему, відбувається відключення емоцій – наступає апатія. І все ж таки з емоційним вигоранням можна впоратися.

Пан Олександр запропонував декілька вправ для роботи у групах. Особливо цікавою була вправа «Діамант Пезешкіана», під час якої учасники оцінювали у відсотках, скільки вони витрачають психічної енергії на кожну з чотирьох сфер.

Засновник Позитивної психотерапії Носрат Пезешкіан на основі глобальних досліджень дійшов висновку, що до щастя однаково ведуть чотири шляхи: шлях відчуттів (тіло), шлях інтуїції (сенс), шлях традицій (контакти) та шлях розуму (діяльність). За його «балансною моделлю» учасники Батьківського клубу розбиралися, якій зі сфер потрібно приділити більше уваги, аби підвищити якість життя.

Слідкуйте за анонсами та приєднуйтесь до наступних засідань Батьківського клубу. Знання, які ви на них отримаєте, допоможуть будувати позитивні стосунки з вашими дітьми та мати змогу в разі потреби прийти рідним на допомогу. Погодьтесь, усі ми хочемо бути щасливими батьками щасливих дітей.

Захід відбувся у рамках проєкту «Швидке реагування в Кіровоградській області для задоволення потреб дітей та їхніх опікунів у тому числі внутрішньо переміщених осіб, які постраждали внаслідок війни в Україні». Проєкт реалізується благодійним фондом «Безпечне майбутнє» за підтримки Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ).

Залишити відповідь