Ви зараз переглядаєте Що чекає на вас в бібліотеці?

Що чекає на вас в бібліотеці?

Що чекає на людину в бібліотеці? Правильно – книги, але далеко не тільки вони. В цьому переконались учні однієї з кропивницьких шкіл, які завітали на екскурсію до бібліотеки Чижевського.

Знайомство розпочалося з відділу абонементу. Там пропонують для прочитання понад півтори тисячі примірників нових видань з різних галузей знань та більше пів сотні газет і журналів. Діти зазирнули на майданчик для людей з вадами зору «Інтерсвіт», де на дотик «познайомилися» зі шрифтом Брайля, та на полички з дитячою літературою.

В Інтернет-центрі екскурсантів зацікавили роботи, яких можна самому збудувати з різних конструкторів, а потім ще запрограмувати через спеціальні додатки на смартфоні – треба лише завітати до Клуб робототехніки. У відділі документів з питань медицини та охорони здоров’я вони познайомились з Добродією – бібліотечним манекеном, яка допомагає вивчати будову тіла людини. Манекен отримала своє ім’я на честь Євпраксії «Добродії» Мстиславівни – київської княжни, правнучки Володимира Мономаха, лікарки, науковиці та авторки першої в Київській Русі медичної книги «Мазі».

Потім у різних відділах діти на інтерактивних дошках збирали найрізноманітніші пазли та згадували англійські слова. А на завершення екскурсії на них чекав майстер-клас з виготовлення пташки, натхнення на створення якої дарували наші маленькі пернаті сусіди з фотовиставки «Ой у весняному саду…».

Зацікавились? Щоб дізнатися ще більше про можливості, які надає головна книгозбірня області, запрошуємо на екскурсії у бібліотеку Чижевського. З нами дуже круто!

Залишити відповідь