Ви зараз переглядаєте Екологічне асорті

Екологічне асорті

Щорічно 5 червня мільйони людей у всьому світі відзначають Всесвітній день навколишнього середовища (World Environment Day) – подію, встановлена ООН у 1973 році.

З цієї нагоди працівники Орхуського центру екологічної інформації, що діє при відділі документів з економічних, технічних та природничих наук, для кропивничан та гостей міста провели вуличну акцію «Екологічне асорті», яка включала в себе цікаву пізнавальну вікторину та яскраво-ілюстрований перегляд літератури «Я і світ довкола мене». Перехожі, дорослі й малеча, активно долучились до акції. Вони охоче відповідали на питання вікторини і за правильну відповідь отримували цукерку. Гортаючи сторінки книг та альбомів, читачі подорожували планетою й милувалися картинами природи: тваринним і рослинним світом, унікальними ландшафтами, прекрасними куточками заповідних територій.

Найбільшу насолоду й радість, найпалкішу любов до рідного краю, до життя викликає спілкування з природою. Вона чарувала й чарує, хвилювала й хвилює людину. Шепіт голубої води, спів птахів, запах і розмаїття квітів – усе це краса природи. Тож давайте разом шанувати, берегти та охороняти навколишнє середовище, адже проблема чистого довкілля не має кордонів.

Залишити відповідь

Екологічне асорті

Віртуальні книжкові виставки

Екологічне асорті

Запрошуємо усіх, кого цікавить тема взаємин людини, тварин, рослин і мікроорганізмів між собою і з навколишнім середовищем, переглянути книжкову виставку «Екологічне асорті».

Книжки, представлені на виставці, розкриють перед читачами причини і наслідки екологічних проблем, змусять замислитися про дбайливе ставлення до природи.

Пропонуємо перегорнути сторінки книг і побачити дивовижний світ природи та відчути тендітну рівновагу всередині живого організму планети Земля.