Ви зараз переглядаєте Дихай вільно!

Дихай вільно!

До Міжнародного дня відмови від куріння, який щорічно відзначається у третій четвер листопада, бібліотекарки відділу документів з питань медицини та охорони здоров’я провели вуличну акцію «Дихай вільно». Цей день покликаний звернути увагу суспільства на величезну шкоду нікотинової залежності на здоров’я людини. Адже куріння впливає на усі системи організму людини. Найбільшої шкоди завдає серцево-судинній і дихальній системам, а також є чинником, що провокує появи ракових пухлин.

Учасники акції взяли участь у вікторині «Тютюн і здоров’я легень». Вони розглянули декілька найбільш популярних міфів про тютюнопаління. Серед них: чи можливо повністю очиститися від смол у легенях, чи кальян менш шкідливий, ніж сигарети, чи сигарети знімають стрес.

Варто пам’ятати про те, що шкоду організму чинять не лише звичні цигарки, а й пристрої для нагрівання тютюну, електронні цигарки тощо. Популяризація серед молоді вейпів та електронних сигарет є глобальною проблемою сьогодення. Адже реклама переконує у безпечності використання таких виробів, при цьому виробники свідомо недоговорюють про ряд негативних факторів від куріння електронних сигарет. Для поширення інформації про шкоду від тютюну була представлена книжкова виставка «Небезпечна пристрасть».

Негативний вплив тютюну поширюється і на пасивних курців.

Дбайте про захист свого бездимного середовища та турбуйтеся про здоров’я людей навколо, не обкурюючи їх, а найкраще – назовсім відмовтеся від куріння. Адже наша держава нині, як ніколи, потребує здорових та сильних українців, здатних наполегливо наближати перемогу!

Залишити відповідь