Ви зараз переглядаєте День запитань для Сергія Полуляха

День запитань для Сергія Полуляха

У відділі краєзнавства Обласної універсальної наукової бібліотеки імені Дмитра Чижевського відбулася презентація книги Сергія Полуляха «День запитань без відповіді».

Чи завжди ви згодні з усталеними уявленнями? От Шевченко був такий-то, а Гоголь такий-то. Сергій Полулях теж не згодний, а тому, як він каже, підняв руку на велике і великих. Йому цікаво було розібратися, чому один геній віддав своє життя батьківщині, а інший перетворився в українофоба.

Письменник спробував зануритися в історичну епоху ХІХ століття та втілити в романі авторські гіпотези: чому Микола Гоголь назвав Бульбу саме Тарасом, про спілкування Тараса Шевченка з Іваном Айвазовським, Миколою Гоголем, переписати історію звільнення Тараса Шевченка з кріпацтва. Герой роману робить свій вибір в житті і коханні, а читачі відкривають для себе секрети роботи журналіста.

Під час зустрічі читачі мали змогу поспілкуватися з письменником, придбати книгу з автографом та зробити фото на згадку. Час пролетів непомітно, залишивши позитивні емоції та приємні спогади.

Рекомендуємо прочитати твори пана Сергія – «Українська Колима (записки старателя)», «Як у кіно», «Партчорт» та «День запитань без відповіді», які є у фондах бібліотеки.

Презентацію книги можна подивитися на бібліотечній сторінці в YouTube за посиланням: https://www.youtube.com/watch?v=6ett1BbTPj0&t=153s

Залишити відповідь