Ви зараз переглядаєте Інформаційна платформа з питань праці: е-декларування

Інформаційна платформа з питань праці: е-декларування

1 вересня 2016 року в Україні стартувало електронне декларування державних службовців. Наша країна здійснила один із найважливіших кроків на шляху до запобігання корупції.

Як це потрібно робити і які інструменти та сервіси використовувати, кропивничанам розповіла головна спеціалістка з питань запобігання та виявлення корупції обласного управління Держпраці Ангеліна Мусієнко.

Захід відбувся в рамках освітнього проєкту  «Інформаційна платформа з питань праці» започаткованого бібліотекою імені Дмитра Чижевського спільно з Управлінням Держпраці в Кіровоградській області.

Як зазначила фахівчиня, перед заповненням декларації потрібно звернути увагу, чи не закінчилася дія ЕЦП – Електронного цифрового підпису. Якщо дія закінчилася, в одному із сертифікованих центрів необхідно отримати новий ключ.

Другий крок перед заповненням декларації: за допомогою електронного кабінету платника податків отримати інформацію про свій дохід за відповідний період. Таку процедуру доцільно зробити усім членам сім’ї, яких ви будете зазначати в розділі 2.2.

Декларація подається особисто суб’єктом декларування, який заповнює відповідні електронні форми після автентифікації у власному персональному електронному кабінеті у Реєстрі. Декларація подається незалежно від того, перебуває суб’єкт декларування в Україні чи за її межами.

Декларацію бувають: щорічна, декларація при звільненні та декларація кандидата на посаду. В який саме період вони подаються, що робити у разі відмови члена сім’ї надавати будь-які відомості, яке майно треба задекларувати, можна дізнатись, відкривши бібліотечну сторінку на YouTube.

Залишити відповідь