Ви зараз переглядаєте Дзвони Чорнобиля

Дзвони Чорнобиля

38 років тому на Чорнобильській атомній електростанції сталася найбільша в людській історії техногенна катастрофа. Аварія забрала життя тисяч людей і завдала непоправної шкоди навколишньому середовищу не тільки України, а й усієї Європи. Досить багато радіоактивних речовин було викинуто в атмосферу, що призвело до евакуації понад 100 тисяч жителів з найближчих населених пунктів. Щороку 26 квітня вшановують пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи та жертв радіаційних аварій і катастроф.

Тож, фахівці Інформаційно-туристичного центру спільно з Кропивницьким фаховим будівельним коледжем провели інформаційно-просвітницький захід присвячений 38-им роковинам з моменту аварії на Чорнобильській атомній електростанції.

Щоб відчути моторошну атмосферу тих часів, студенти відправились у незабутню та небезпечну мандрівку до «зони відчуження». Відвідали найпопулярніші туристичні локації міста Прип’яті: секретний радар «Дуга», який вражає своєю величчю і таємничістю; загадковий Рудий ліс; парк розваг, в якому панує сталкерська атмосфера; кафе «Прип’ять» з унікальними вітражами та чорнобильський міст «смерті», про який ходить безліч легенд. І, звісно, не залишились без уваги кладовище барж і кораблів та став з гігантськими сомами. Також ознайомились з рідкісними відеоматеріалами про катастрофу та її наслідки, розсекреченими документами, картами та фото.

Крім того, слухачам випала унікальна можливість поспілкуватися з учасниками-очевидцями ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС Олександром Дубенським та Андрієм Фоменко. Герої-ліквідатори розповіли про ті страшні часи свого життя, про службу в «зоні відчуження» та героїзм звичайних людей, які стали у двобій з некерованим атомом.

На завершення заходу Андрій Фоменко виконав авторську пісню та презентував і подарував збірки своїх творів бібліотеці й коледжу, де він здобував свою першу освіту.

Чорнобильська катастрофа – це урок, який ніколи не забуде людство. Її наслідки ліквідовують й до нині.

Залишити відповідь