Ви зараз переглядаєте Освітній простір «ChromJunior» – це цікаво та пізнавально!

Освітній простір «ChromJunior» – це цікаво та пізнавально!

В Обласній універсальній науковій бібліотеці імені Дмитра Чижевського продовжує свою роботу освітній простір «ChromJunior». На заняттях, користуючись сучасними багатофункціональними хромбуками, слухачі опановували середовище програмування Scratch, створене спеціально для дітей. Цей сервіс чудово підходить для створення візуалу, який збирається із готових блоків-команд, наче конструктор LEGO. Школярі з легкістю розібралися в основах алгоритмізації та кодування і створили свої інтерактивні історії завдяки простому, максимально зрозумілому інтерфейсу цього вебсайту.

За допомогою Google Maps діти під час занять вчилися прокладати шлях своєї мандрівки. Різні функції сервісу підказували скільки часу потрібно, щоб дістатися до місця пішки чи на машині, який шлях швидше. Картографічний вебсервіс надав користувачам можливість «поблукати» в тривимірній проєкції вулицями та оглянути місцевість прокладеного маршруту через інтернет.

Для активації зібраних інтерактивних іграшок із наборів для конструювання та програмування роботів Lego Boost та Jimu Robots, діти самостійно писали коди в мобільному додатку Lego Boost. А потім активно ділилися власними знаннями програмування різних моделей роботів та влаштовували змагання «битви роботів».

Освітній простір «ChromJunior» – це можливість для дітей розвиватися та отримувати нові навички юних програмістів. Це супермісце, в якому діти відкривають для себе можливості ІТ-технологій. Тож долучайтеся до нашого освітнього простору!

З нами цікаво та пізнавально!

Залишити відповідь