Ви зараз переглядаєте Кіровоградський мотоспорт у світлинах

Кіровоградський мотоспорт у світлинах

Саме так можна коротко назвати велику дослідницьку роботу, присвячену історії розвитку мотоспорту Олександрії та спортивної траси «Завадівка». Її у відділі краєзнавства бібліотеки Чижевського представив відомий олександрійський спортсмен та журналіст В’ячеслав Чебишев.

Автор презентував хронікально-документальне видання «Історія мотоспорту Олександрії у фотографіях». Це перша книга дилогії про олександрійський мотоспорт, в яку увійшли 559 фотографій, зроблених за 67 років: від першого мотокросу, якій відбувся 23 травня 1954 року, до світлин, зроблених 17 квітня 2021 року в Сумах, де у змаганнях брав участь олександрієць Михайло Цветков. Як зізнався автор, найскладнішим було відновлення старих фотографій, переведених у цифру, до необхідної для публікації в книзі якості. Вони розповідають про спортивне життя Анатолія Лагутіна, Анатолія Купрієнка, Івана Карабовського, Володимира Купрієнка, Станіслава Комлика, Дмитра Щепинського, Віталія Грабовця та інших кросменів.

Друга книга – «Спортивній трасі «Завадівка» 60 років», присвячена мототрасі, яка прославила Кіровоградщину далеко за межами СРСР, її «хрещеному батьку» Анатолію Лагутіну та змаганням, якій на ній проходили.

Відеопрезентацію книг можна побачити на бібліотечних сторінках у Facebook та YouTube, а книги взяти у відділі краєзнавства бібліотеки Чижевського.

Лариса Семенова,
відділ соціокультурної діяльності

Залишити відповідь